Vážna dopravná nehoda pri Lipanoch

20.12.2009 Sabinov

Dňa 20.12.2009 v čase o 19.14 hod. došlo k vážnej dopravnej nehode troch motorových vozidiel na ceste I/68 pred mestom Lipany v smere od Sabinova.
Z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkou nehody bude cesta I/68 uzavreta do odvolania. / najmenej 3 hod. /

V čase o 23.30 hod. cesta I/68 smer Sabinov - Lipany po DN prejazdná.

Doplnené:

Zrážka troch áut si vyžiadala jeden ľudský život:
Život 58 ročnej ženy z Rožkovian, okr. Sabinov vyhasol pri včerajšej dopravnej nehode troch osobných áut pri Lipanoch.
Nehoda sa stala v čase okolo o 19:15 h na ceste smerom na Prešov, v katastri obce Lipany. Osobné auto Seat Ibiza, ktoré viedol 25 ročný muž z Rožkovian, išlo v smere do Prešova. Po prejdení zákruty dostalo auto šmyk, prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s oproti idúcim osobným autom Audi A4. Súčasne v tom narazilo zozadu do Audi za ním idúce osobné auto Seat Ibiza. Pri dopravnej nehode zahynula 58 ročná žena zo Seatu, ktorý sa čelne zrazil s Audi. Vodič tohto Seatu utrpel ťažké zranenia s dobou práceneschopnosti 3 mesiace. Vo vozidle Audi sa 20 ročný vodič z Polomy nezranil, avšak došlo k zraneniu štyroch spolujazdcov. Posádka vo veku od 20 do 47 rokov utrpela rôzne zranenia s dobou práceneschopnosti v rozmedzí od týždňa až po 6 mesiacov. V druhom Seate 28 ročný vodič z Dubovice utrpel zranenia s dobou práceneschopnosti 2 týždne a jeho 23 ročná spolujazdkyňa utrpela zranenia s dobou práceneschopnosti jeden mesiac. Dychová skúška u vodiča Audi a vodiča Seatu, ktorý zozadu narazil do Audi bola negatívna, u 25 ročného vodiča Setau bola odobratá vzorka krvi na zistenie alkoholu v krvi. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 11 000. - €.
Dopravnú nehodu vyšetruje prešovský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví.

Polícia upozorňuje vodičov, aby v tomto zimnom počasí jazdili maximálne opatrne a ohľaduplne. Vozidlo sa na zasneženej a zamrznutej vozovke správa úplne inak ako na suchej ceste. Tomu preto treba prispôsobiť aj spôsob a rýchlosť jazdy. Radšej prísť do cieľa o niečo neskôr ako tam nedôjsť vôbec. Upozornenie smerujeme aj k chodcom. Chodci majú síce povinnosť používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti na cestách mimo obce. Chceme ich však, aby používali reflexné prvky na oblečení aj v obci, dôležité je, aby vás na cestách bolo vidieť. Rovnako aby prechádzali cez cestu na miestach na to určených. Vysvetlite svojim deťom, rodičom, starým rodičom význam používania reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti, že priechod pre chodcov je určený na bezpečné prechádzanie cez cestu a deti bez dozoru by sa nemali na cestách objaviť vôbec.
 

Vyberte región